Blog

Osakilpailu 3: Pärnu 27.-28.6.2014

Torstain treenit

Torstaina pääsin ensimmäistä kertaa Pärnun uudistetulle radalle. Jännitystä oli ilmassa, sillä meillä ei ollut torstain lisäksi kuin perjantain muutama testisessio aikaa saada säädöt, ajolinjat ja säädöt kuntoon. Torstaipäivä meni jarrubalanssia hakiessa, joka oli pahasti pielessä. En ollut tyytyväinen päivään, mutta onneksi ajolinjat ja säädöt vanhoille renkaille saatiin kohtuullisen hyviksi.


Perjantain reenit ja aika-ajot

Perjantai oli tärkeä päivä, sillä hukassa ollut jarrubalanssi oli saatava kuntoon ja viimeiset hienosäädöt kohdalleen, sillä iltapäivällä ajettiin jo poikkeavasti aika-ajot. Sain ne aamun sessioissa kuntoon ja auto toimi loistavasti tuoreemmalla renkaalla. 

Aika-ajoissa sää yllätti kaikki ja pudotti sateen juuri ennen aika-ajoamme ja lakkasi samantien kun lähdimme radalle. Oli siis tiedossa haastava aika-ajosessio, jossa isoimman riskin ottava kuljettaja saisi paalupaikan. Ensimmäisessä osiossa rata oli vielä täysin märkä ja tein 1,5 sekunnin pohja-ajan. Tuntuma oli hyvä. Toiseen sessioon lähtiessä ajolinja oli suurilta osin jo kuiva, muutamia mutkia lukuunottamatta. Otin hieman riskiä, jotta varmistaisin paalupaikan ja se onnistui. Toin auton ehjänä takaisin varikolle paalupaikka taskussa.


Lauantain ensimmäinen lähtö

Lauantaipäivästä tuli aurinkoinen ja lämmin päivä. Ensimmäisessä lähdössä ensimmäisessä mutkassa oli tiivistä, kun tultiin aikalailla rinta rinnan Tom Nylundin kanssa. Pientä kosketustakin autojemme välillä oli mutta lähtö sujui kuitenkin siististi. Ensimmäisillä kierroksilla painoin niin kovaa kuin pystyin, jotta saisin tehtyä hieman eroa muihin. Se onnistui ja pystyin kisan puolesta välistä lähtien keskittymään täysin omaan ajooni ja tuomaan itseni maaliin voittajana lopulta noin 16 sekunnin voittomarginaalilla. Tein myös kisan ensimmäisillä kierroksilla uuden Porsche GT3 Cup-sarjan rata-ennätyksen, joka myös oikeutti minulle paalupaikan päivän toiseen lähtöön.


Lauantain toinen lähtö

Toinen lähtö oli jokseenkin identtinen, mutta nyt kakkospaikalta lähti Nylundin sijasta Emil Lindholm. Lähtö sujui hyvin ja sain taas ensimmäisellä kierroksella eroa Emiliin. Emil ajoi myös hyvää tasaista tahtia takanani, joten virheisiin ei ollut varaa. Ero pysytteli siinä noin 8 sekunnin paikkeilla, kunnes muutamaa kierrosta ennen ruutulippua Emilillä tuli teknisiä ongelmia ja joutui keskeyttämään lähes varmalta kakkossijalta. Tällaiset tapaukset ovat aina ikäviä mutta kuuluvat lajin henkeen. Ajoin ruutulipulle voittajana lopulta 28 sekunnin voittomarginaalilla kakkosena tulleeseen. Kaikinpuolin viikonloppu oli täysi onnistuminen alussa olleiden ongelmien jälkeen!

Tästä on hyvä jatkaa sarjan johtoasemassa 39 pisteen erolla sarjan neljänteen osakilpailuun Alastaron moottoriradalla 11.-12.7! Siellä painetaan taas niin kovaa kuin ukko ja auto kykenee ja tavoitellaan samanlaista tulosta kuin aiemmissa kilpailuissa :)