Blog

Osakilpailu 1: Botniaring 17.5.2014

Täydellinen startti kilpakaudelle!

Viime torstaina pääsin ensimmäistä kertaa tämän vuoden kilpa-autoni rattiin Jurvan Botniaringillä. Päätin keskittyä ensimmäisenä testipäivänä vain saamaan tuntuman autoon ja hakea jarrutuspaikat ja ajolinjat kohdalleen sen erityisemmin auton säätöihin vielä koskematta. Ajoin koko päivän vanhoilla, edellisvuoden renkailla.

Tuntuma löytyi melko pian ja torstai-iltapäivänä pystyin jo antamaan tiimille aika paljon palautetta, miten auto käyttäytyy käytetyllä renkaalla ja miten sitä mahdollisesti pitäisi vielä säätää. Perjantaina virallisissa harjoituksissa aloin jo hakemaan enemmän rajoja ja parantamaan kierrosaikoja. Säädimme autoa hieman iltapäivällä ja ajettavuus parani entisestään. Päivän lopuksi ajoimme kaksi testisessiota uusilla renkailla ja auton ajettavuus muuttui paljon levottomammaksi, joten ilta vietettiin säätömuutoksia miettiessä.

Seuraavana päivänä, lauantaina, olikin sitten tosikoitos edessä. Oli aika näyttää mistä pohjoisen poika on tehty ja painaa menemään niin että tukka hulmuaa. Aamun warm-upissa vauhti olikin jo täysin kohdallaan. Olin nopein melkein sekunnin erolla toiseksi nopeimpaan. Perjantai-iltana tehdyt säätömuutokset siis olivat oikeaan suuntaan. Aika-ajoissa otin jo hieman riskiä ja koitin parastani. Se tuotti tulosta ja voitin aika-ajot noin 0,4 sekunnin erolla. 

Ensimmäinen startti sujui kuin unelma. Ns. lentävä lähtö oli minulle rata-autoilun puolella ensimmäistä kertaa edessä, mutta kaikki sujui ongelmitta. Pidin paikkani kärjessä startin jälkeen, painoin ensimmäiset pari kierrosta niin kovaa kuin pääsin, jotta saan turvallisen välimatkan muihin. Suunnitelma onnistui ja kisan loppupuolella pystyin jo hellittämään ja keskityin kontrolloimaan noin 10 sekunnin johtoasemaa ajaen auton turvallisesti maaliin.

Toinen lähtö sujui jokseenkin identtisesti ensimmäisen lähdön kanssa, nyt noin 6 sekunnin johtoasemassa. Voittojen lisäksi onnistuin saamaan molemmista lähdöistä nopeimman kierroksen.

Viikonloppu sujui siis täydellisesti ja enempää ei siltä olisi voinut toivoa. Sarjan pistejohdossa on hyvä jatkaa seuraaviin kilpailuihin Ahvenistolla kesäkuun puolessa välissä!

Jukka

Kuva: Sami Kolsi

Kuva: Sami Kolsi